Foto: LETA
Piektdien, 12. augustā, ap pulksten sešiem no rīta Krāslavas iecirknis saņēmis izsaukumu no kādas 67 gadus vecas sievietes, kura ziņojusi par laupīšanu, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā.

Sieviete informējusi, ka viņas mājā ielauzušies nepazīstami vīrieši maskās, draudējuši ar izrēķināšanos un aplaupījuši. Notikuma vietā policisti konstatējuši, ka laupītāji kundzes mājā iekļuvuši, sabojājot plastikāta logu, kas bijis atstāts vēdināšanas režīmā.

Iekļūstot telpā, laupītāji sasējuši sievieti ar līmlenti, un, lai iegūtu informāciju par sievietei piederošo naudu, piedraudējuši ar nazi un skrūvgriezi. Laupītāji draudējuši viņai ar fizisku izrēķināšanos, skaidro policijā.

Pārmeklējot māju, laupītāji atraduši sievietes zeltlietas un maku, no kura izņēmuši 210 eiro un bankas karti. Lai realizētu savus nodomus, ļaundari atraduši arī dokumentus ar bankas kartes pin-kodu un vēlāk no cietušās konta noņēmuši 1200 eiro.

Policija informē, ka sievietei netika nodarīti miesas bojājumi. Neskatoties uz šoka stāvokli, pēc vīriešu aiziešanas cietusī atbrīvojusies no līmlentes un piezvanījusi policijai.

Iegūstot informācija par abu laupītāju atrašanas vietu, Krāslavas iecirkņa darbinieki kopā ar Valsts robežsardzes kinologu aizturējuši 1986. gadā un 1989. gadā dzimušos vīriešus. Viņi jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā un arī vairakkārt tiesāti, tostarp par zādzībām un narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju.

Par notikušo sākts kriminālprocess, kas kā sodu par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Patlaban kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Policija arī pārbauda aizturēto personu iespējamu saistību ar citiem līdzīgiem nodarījumiem.

Abi vīrieši jau snieguši liecības un atzinuši savu vainu noziegumā.

Policija ziņo, ka tuvākajā laikā tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu abiem aizturētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!