Foto: Valsts policija

Valsts policijas vērienīgā kratīšanā Rīgā trešdien cietis policists, apliecināja likumsargi. Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka likumsargu darbības, iespējams, veiktas pie militāro trofeju kolekcionāriem jeb tā sauktajiem "melnajiem arheologiem", bet ievainojumus policists guvis, sprāgstot granātai.

1. novembrī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas kriminālprocesa ietvaros Rīgā, Rīgas reģionā un Tukuma novadā veica kopā 12 kratīšanas saistībā ar iespējamu nelikumīgu šaujamieroču munīcijas un sprāgstvielu glabāšanu, apstiprināja Valsts policijā.

Vienā no kratīšanām, kas notika Rīgas reģionā, miesas bojājumus guva policists, kurš tika nogādāts slimnīcā. Par laimi gūtie ievainojumi nav dzīvībai bīstami. Par notikušo Valsts policijā tiks veikta pārbaude, kuras laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Kratīšanu rezultātā likumsargi izņēma 40 kilogramus trotila, desmit dažādas pistoles, trīs karabīnes, sešus automātus, 800 munīcijas vienību un 15 ieroču būtiskās sastāvdaļas.

Kriminālprocesa ietvaros tiek pārbaudītas septiņas personas, no kurām viena ir aizturēta.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju policists cietis, sprāgstot granātai.

Pēc "Delfi" rīcībā esošās informācijas "melnā arheoloģija" Latvijā ir ļoti populāra. Šī hobija piekopēji gan dalās divās lielās grupās - vieni, kas meklē senlietas un monētas, un otri, kas meklē un vāc militārās trofejas. Šajā ziņā Latvija ir ļoti pateicīga, jo mūsu valsts mežos var atrast daudz militāro priekšmetu - ieroču, sprāgstvielu - gan no Pirmā, gan no Otrā pasaules kara, kā arī vēl nesen atstāto padomju armijas mantojumu.

Tomēr, ja lielākā daļa kolekcionāru aprobežojas ar ķiverēm un sarūsējušām šautenēm, atsevišķi indivīdi apzināti meklē un vāc ieročus un sprāgstvielas, kas vēl ir darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!