Foto: PantherMedia/Scanpix

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kratīšanu veicis arī Rīgas domes Satiksmes departamentā, apstiprināja departamenta pārstāve Ilze Dimante.

"Rīgas domes Satiksmes departaments apstiprina, ka vakar [ceturtdien, 16.jūnijā] vakarā pēc darba laika departamenta telpās ieradās KNAB darbinieki un veica procesuālas darbības. Par šo darbību saturu departaments nav tiesīgs sniegt komentārus. Par notikušo pilnīgu informāciju var sniegt tikai un vienīgi KNAB. Satiksmes departaments sadarbojas ar biroju un sniedz visu nepieciešamo informāciju," pauda Dimante.

Vienlaikus viņa uzsvēra departamenta rīcībā nav informācijas par aizturētajām personām.

Latvijas ceļu un tiltu būvniecības kompānijas "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētājs Genadijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās par kukuļa došanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktoram Ģediminam Zumaram par firmai finansiāli izdevīgu lēmumu pieņemšanu, un abas amatpersonas ceturtdien aizturētas. Vienlaikus Latvijā aizturēti vēl seši "Latvijas tiltu" darbinieki.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks piektdien žurnālistiem apstiprināja, ka kopā ar Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienestu sācis divus kriminālprocesus. Viens no tiem sākts Lietuvā, kur iesaistīta Lietuvas valsts amatpersona un Latvijas uzņēmējs. Latvijas uzņēmējs deva kukuli Klaipēdas ostas Infrastruktūras departamenta direktoram par iepirkumiem būvniecības jomā.

Savukārt otrs kriminālprocess sākts Latvijā. "Ceturtdien, veicot virkni procesuālo darbību, tai skaitā vairāk nekā 20 kratīšanas, tika izņemta datortehnika, telefoni, nauda - vairāki 100 tūkstoši eiro - un aizturētas sešas personas Latvijā un divas Lietuvā," sacīja Streļčenoks, piebilstot, ka kopumā kratīšanās izņemti 300 tūkstoši eiro. Kriminālprocess ir sākts saistībā ar Rīgas Domes Satiksmes departamenta veikto iepirkumu būvniecības jomā, un lietā ir iesaistīts viens no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem. Streļčenoks žurnālistiem neapstiprināja, vai šis uzņēmums ir "Latvijas tilti".

Viņš arī atzīmēja, ka abi kriminālprocesi ir saistīti. Streļčenoks piebilda, ka kriminālprocesos iesaistītajām personām inkriminēta virkne noziedzīgu nodarījumu, tajā skaitā par dienesta ļaunprātīgu izmantošanu, dienesta viltojumu, kukuļdošanu un kukuļņemšanu.

"Latvijas tilti" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 1,472 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 43% mazāk nekā 2015.gada attiecīgajā periodā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 18,2% un bija 17,7 tūkstoši eiro

Būvfirma remontē un būvē tiltus, kā arī izgatavo un montē metāla konstrukcijas. "Latvijas tiltu" lielākā īpašniece ir zinātniskās ražošanas apvienība " Latvijas Novitātes komplekss" (LNK). "Latvijas tiltu" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!