Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kratīšanas Rīgas mēra Nila Ušakova darba vietā un dzīvesvietā trešdien veicis saistībā ar kādu iepriekš sāktu kriminālprocesu.

Neminot personas vārdu, KNAB informē, ka trešdien, 30. janvārī, iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros birojs veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā tiesas sankcionētas kratīšanas vairākās adresēs. Birojs apstiprina, ka šobrīd nevienai personai nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesā patlaban notiek aktīvs izmeklēšanas darbs, nostiprinot procesuālo darbību laikā iegūto informāciju. Detalizētāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu KNAB sniegs, līdzko tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm, sola izmeklēšanas iestāde.

Tāpat KNAB vērš uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, proti, sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki trešdien veica kratīšanas pie Rīgas mēra Nila Ušakova (S). Procesuālās darbības veiktas gan viņa darbavietā, gan dzīvesvietā. Domes telpas KNAB darbinieki pameta ap pulksten 12, bet Ušakova dzīvesvietu – pēc pulksten 14.

Ušakovs žurnālistiem apstiprināja, ka KNAB viņa dzīvesvietā veicis procesuālas darbības, bet nekādas apsūdzības viņam uzrādītas nav. Ušakovs uzteica KNAB darbinieku profesionalitāti, bet procesuālas darbības nekomentēja.

Publiskā paziņojumā Ušakovs norādīja, ka viņam nav piemērots nekāds procesuālais statuss, kā arī viņam nav izteiktas nekāda veida aizdomas. "Rīgas dome turpina darbu normālā režīmā," publiskajā paziņojumā pauž Ušakovs.

Ušakovs noliedz, ka būtu pastrādājis jebkādus ar likumu sodāmus pārkāpumus, līdz ar to no Rīgas domes vadības viņš neatkāpsies.

Ušakova sieva un biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova zināja teikt, ka lēmumā par kratīšanu veikšanu bijis redzams tikai Ušakova vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!