Foto: Valsts policija
Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes inspektori Latgalē otrdienas pievakarē kāda 1966. gadā dzimuša vadītajā kravas automašīnā ar puspiekabi atraduši gandrīz 21 miljonu cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas inspektori patrulējuši Rēzeknes novadā un ap pulksten 16:10 uz autoceļa A-13 pamanījuši kravas automašīnu DAF ar puspiekabi, kura pārvietojusies manāmi lēnāk par citiem satiksmes dalībniekiem. Pārbaudot auto datus pēc reģistrācijas numura, policisti konstatējuši, ka par transportlīdzekli nav nomaksāta autoceļu lietošanas nodeva, nav izņemta nekāda veida kravu pārvadāšanas atļauja, kā arī nav veikta transportlīdzekļa īpašnieka obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana.

Policisti lēmuši apturēt aizdomīgo auto tālākajai pārbaudei, šim nolūkam pieaicinot kolēģus no Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa un Kriminālpolicijas biroja. Noskaidrots, ka auto vadījis kāds 1966. gadā dzimis vīrietis, kurš nav varējis uzrādīt nekādus kravu apliecinošus dokumentus. Kopējā transportlīdzekļa sastāva pārbaudē konstatēts, ka puspiekabei, iespējams, ir mainīti valsts reģistrācijas numuri, kas neatbilst patiesajiem reģistrācijas datiem.

Nogādājot auto muitas zonā, pārbaudīts auto kravas saturs. Policisti atklājuši, ka kravas nodalījumā aiz polietilēna maisiem atrodas dažādu marku cigarešu iepakojumi bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Auto kravā kopumā konstatēti 20 720 000 cigarešu – vairāk nekā desmit miljoni "NZ" markas cigarešu, vairāk nekā septiņi miljoni "Premier" markas cigarešu, teju divi miljoni "Fest" un miljons "Minsk" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Automašīnas šoferis aizturēts. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojā sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija turpina izmeklēšanu, noskaidrojot kravas izcelsmi un citus lietas apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!