Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki uz Latvijas-Baltkrievijas robežas kādas kravas mašīnas puspiekabes aizmugurējās durvīs speciāli izveidotā slēptuvē atklājuši 2,385 kilogramus heroīna.

VID Muitas policijas pārvaldes uzsāktā kriminālprocesa ietvaros Lietuvas pilsonim, kurš vadīja minēto transporta līdzekli, jau šī gada 12.novembrī piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Kravas automašīna ar puspiekabi kā lietiskie pierādījumi nodoti glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Kā informē VID, 10. novembrī Silenes muitas kontroles punktā iebrauca Lietuvā reģistrēta kravas automašīna bez kravas, ko vadīja kāds Lietuvas pilsonis. Uz aizdomu pamata transportlīdzeklis tika novirzīts skenēšanai. Analizējot skenēto attēlu, tika konstatēts, ka puspiekabes (refrižeratora) aizmugurējās durvīs ir izveidota slēptuve. Demontējot metāla plāksnes durvju augšējā daļā, VID muitas amatpersonas atklāja, ka slēptuvē atrodas 15 paciņas, kas cieši aptītas ar līmlenti un iesietas tievā, garā virvē.

Veicot testu, lai pārliecinātos, vai paciņā esošās vielas sastāvā ir narkotiskās vielas, tā rezultāts bija pozitīvs. Izņemtās paciņas tika nosūtītas ekspertīzei, un saskaņā ar tās rezultātiem izņemtās vielas kopsvars ir 7721 grams, no tā - 2385,22 grami ir heroīns.

VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess un tā ietvaros Lietuvas pilsonim 12. novembrī tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Kravas automašīna ar puspiekabi kā lietiskie pierādījumi nodoti glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!