Foto: VID
Ceturtdien, 19.martā, Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas uz Latvijas-Baltkrievijas robežas novērsušas mēģinājumu nelegāli pārvietot 600 000 kontrabandas cigaretes, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā.

Indras muitas kontroles punktā muitas amatpersonas pārbaudījušas no Baltkrievijas iebraucošu kravas vilcienu. Atverot vienu no vilciena sastāva vagoniem, muitas darbinieki atraduši melnā un caurspīdīgā polietilēnā ietītas kastes ar nedeklarētām cigaretēm.

Muitas amatpersonas izņēmušas 400 000 "Premjer" un 200 000 "NZ Gold" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par atklāto pārkāpumu Muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas – par kontrabandu lielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 11 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!