Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas uz Latvijas–Baltkrievijas robežas kravas vilcienos atklājušas 260 000 kontrabandas cigarešu, portālu "Delfi" informēja VID.

29. oktobrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena muitas kontrolē muitnieki konstatējuši, ka akmeņoglēs apraktas 23 melnā, necaurspīdīgā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Slēpnī atradušas 230 000 "Premjer", "Fest" un "NZ" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu sākta administratīvā lietvedība.

Savukārt dienu vēlāk, 30. oktobrī, turpat muitnieki no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena vagona konstrukcijā atraduši noslēptus melnā polietilēna plēvē ietītus 30 iepakojumus. Atverot iepakojumus, muitnieki atraduši 30 000 "NZ" cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Arī šajā gadījumā par muitas noteikumu pārkāpumu sākta administratīvā lietvedība.

VID atgādinām par iespēju zvanīt uz bezmaksas uzticības tālrunis ir 80009070. Visi zvani uz šo tālruņa numuru ir anonīmi. Informāciju iespējams sniegt latviešu, krievu un angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!