Foto: Valsts policija

Slēptuvēs kravas vilcienu vagonos muitas amatpersonas atklājušas 6,43 miljonus kontrabandas cigarešu, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID muitas amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušu kravas vilcienu muitas kontroli, atklāja tajos 2 540 000 kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, kā arī 3 890 880 kontrabandas cigarešu ar Ukrainas akcīzes nodokļa markām.

4. decembrī Indras muitas kontroles punktā muitas amatpersonām, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena muitas kontroli, radušās aizdomas par pārbūvi segtā vagona konstrukcijā. Demontējot sienas, vagona abos galos konstatētas kastes, kurās atradās cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 2 540 000 "Premjer", "NZ" un "Winston" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Saistībā ar konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu VID Muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Savukārt 7.decembrī Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punktā muitas amatpersonām riska analīzes rezultātā radušās aizdomas par iespējamu muitas noteikumu pārkāpumu, tādēļ veikta kravas vilciena padziļinātā kontrole. Tās gaitā konstatēta vagona ārējās un iekšējas sienas garuma neatbilstība. Demontējot vagona galējās sienas, muitas amatpersonas atklājušas, ka aiz tām noslēptas kartona kastes ar cigaretēm. Rezultātā tika izņemtas 3 890 880 "Winston" un "Rothmans" marku cigaretes ar Ukrainas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietā. Lietas materiāli nosūtīti VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma izskatīšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!