Foto: VID
Muitnieki aizvadītajās brīvdienās atkal sacentušies attapībā ar cigarešu un degvielas kontrabandistiem – nelegālie smēķi atrasti gan konfekšu maisiņos, gan automašīnu riteņu arkās, gan zem spēkratu salona apšuvuma.

Kopumā muitnieki sestdien un svētdien pārķēruši 120 860 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 1680 litrus degvielas.

Svētdien Kārsavas muitas kontroles punktā pasažieru vilcienā Sanktpēterburga-Rīga muitniekiem izdevās novērst četru Latvijas pilsoņu – 35, 47 un 55 gadus vecu sieviešu un 31 gadu veca vīrieša – mēģinājumus Latvijā ievest 98 380 "Bond", "Glamour", "More", "Kiss", "Winston" un citu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas zem sēdvietām pasažieru ceļojumu somās.

Sestdien Vientuļu muitas kontroles punktā muitnieki un robežsargi novērsa trīs mēģinājumus valstī nelegāli ievest kopumā 1700 "Armada", "Bayron'', "Kiss", "Bond Street", "Maksim" un "More" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām, kas bija paslēptas automašīnas "Opel" bagāžas nodalījumā aiz apšuvuma, "Volkswagen" markas automašīnā aiz sēdekļa pārvalka un automašīnas "Opel" salonā - maisiņos starp nefasētām šokolādes konfektēm, kā arī zem pasažieru apģērba. Likumpārkāpēji bija Latvijas pilsoņi – 43 un 49 gadus veci vīrieši un 52 gadus veca sieviete.

Tajā pašā dienā Silenes muitas kontroles punktā, pārbaudot kādu "Mercedes Benz" automašīnu, ko vadīja 33 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis, tika konstatēts, ka visās četrās automašīnas riteņu arkās, kā arī zem rezerves riteņa speciāli izveidotās slēptuvēs ir paslēptas 20 780 "Fest" un "Premjer" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Sestdien un svētdien, pārbaudot četras Silenes muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebraukušas DAF un "Volvo" markas kravas automašīnas, atklāts, ka tām ir uzstādītas nestandarta degvielas tvertnes, kurās transportlīdzekļu vadītāji kopumā centās nelegāli ievest Latvijā 1680 litrus degvielas.

Par pārkāpumiem noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!