Prokrieviski noskaņotais britu izcelsmes aktīvists Greiems Filipss organizācijas "Daugavas Vanagi" 16. marta leģionāru piemiņas dienas gājiena laikā ir mēģinājis izmantot bezpilota lidaparātu jeb dronu, portālam "Delfi" apstiprināja Drošības policijas preses pārstāve Līga Pētersone.

Viņa skaidroja, ka Drošības policija jau iepriekš savā publiskajā komunikācijā uzsvērusi, ka Filipss ir pievērsis sev uzmanību ar savām neviennozīmīgi vērtētajām publiskajām aktivitātēm.

Jau ziņots, ka Filipss bija vienīgā persona, kuru Valsts policija aizturēja 16. marta pasākumu laikā. Likumsargi viņu aizturēja par sabiedriskās kārtības traucēšanu un nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins portālam "Delfi" pastāstīja, ka Filipss pāris stundas pēc aizturēšanas no policijas iecirkņa atbrīvots. "Kremļa blogerim" par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka prasībām noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kuru policija drīzumā nosūtīs tiesai.

Pēc protokola saņemšanas tiesa lems par sodu, kas pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa var būt naudas sods līdz 280 eiro vai administratīvais arests līdz 15 diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!