Foto: F64

Aizdomās par veikala apzagšanu aizturēts vīrietis ceturtdien Rīgā sabojājis policijas auto, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Ķengaraga iecirkņa policisti saņēma izsaukumu no kāda veikala apsarga. Viņš veikalā pamanīja kādu krietni iereibušu vīrieti un bija pārliecināts, ka viņš kaut ko ir nozadzis. Vīrietis apsargam neļāva pārbaudīt mantas, tāpēc apsargs izsauca policiju.

Pārbaudot iereibušo vīrieti, likumsargi neatrada nevienu zagtu lietu. Tomēr, ņemot vērā vīrieša ārkārtīgi lielo reibumu, policisti 1981.gadā dzimušo vīrieti nolēma vest uz iecirkni. Tiklīdz vīrietis tika iesēdināts policijas automašīnā, viņš sāka bojāt tajā esošās restes, tās saliecot.

Nogādājot vīrieti iecirknī, noskaidrojās, ka aizturētais jau iepriekš par dažādiem likuma pārkāpumiem nonācis likumsargu redzeslokā. Pēc atskurbšanas vīrietis neatcerējās iepriekšējā vakarā paveikto, norāda policisti.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu. Šādam likuma pārkāpumam piemērojams sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!