Šajā nedēļas nogalē Latvijai ir izdots ar narkotisko vielu tirdzniecību lielos apmēros aizdomās turētais motokluba "Brīvie vanagi" bijušais prezidents Vilnis Gavars ar iesauku Mazais, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.
Pamatojoties uz Krievijas Ģenerālprokuratūras lēmumu, aizvadītajā piektdienā, 21.septembrī, Valsts policijas darbinieki Maskavā pārņēmuši Gavaru no Krievijas Federālās ieslodzījumu vietas pārvaldes darbiniekiem un konvojējuši viņu uz Latviju.

Jau ziņots, ka Gavaru aizturēja šā gada janvāra vidū Krievijā, Ļeņingradas apgabalā. Gavars starptautiskajā meklēšanā atradās kopš 2001.gada. Šā gada jūlijā Krievijas Ģenerālprokuratūra apmierināja Latvijas tiesībsargājošo institūciju lūgumu par Gavara izdošanu, lai sauktu viņu pie kriminālatbildības par narkotisko vielu nelikumīgu iegādāšanos, pārvadāšanu un glabāšanu ar mērķi tās realizēt.

Jau ziņots, ka 2001.gada jūnijā māju kompleksā "Smilgas", kurā bija piereģistrēts motoklubs "Brīvie vanagi", tika atrasts kilograms kokaīna, trīs kilogrami koncentrēta amfetamīna un 100 grami marihuānas. Atrasta arī nelegāli iegādāta un glabāta 12.kalibra gludstobru bise un liels daudzums munīcijas.

Aptuvenā atsavināto narkotisko vielu vērtība toreiz bija vairāk nekā 100 000 latu. Kokaīna grams vidēji maksāja 45 latus, bet amfetamīnu kopējā vērtība lēšama aptuveni 70 000 latu.

Toreiz Gavaru tā arī neizdevās atrast. Sākotnēji tika pieļauts, ka robežu legāli šķērsot viņš nevarēja. Policijai bija aizdomas, ka Gavars varētu slēpties tepat Latvijā, tomēr sešu gadu laikā neizdevās viņu atrast.

Viļņa Gavara māsa Anita dažas dienas pēc tam, kad "Smilgās" tika atrastas narkotikas, masu medijiem pauda viedokli, ka viņas brāli, iespējams, kāds "iegāzis", jo, Gavaru īsumā raksturojot, varot teikt, ka viņš ir godīgs un stingrs uzskatos un darbos.

"Ja kāds domā, ka mēs esam bagātnieki, tad tās ir muļķības," presei teica Gavara māsa, norādot, ka viņas brālis, lai nopelnītu, vienmēr ir grūti strādājis - gan tirgojot ziedus Pēterburgā, gan organizējot kooperatīvus, gan tirgū no "žigulīša" tirgojot zefīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!