Saistībā ar narkotiku glabāšanu meklētajam motociklistu biedrības "Brīvie vanagi" prezidentam Vilnim Gavaram ar iesauku Mazais, kuru Latvija pirms diviem gadiem izsludināja starptautiskā meklēšanā, interpols dzen pēdas Ļeņingradas apgabalā Krievijā.
Aģentūra "Rosbalt" ziņo, ka Gavars var izmantot viltotus dokumentus un Krievijas teritorijā pārvietoties ar melnu vai tumši zilu motociklu "Honda". Sanktpēterburgas tiesībsargi Gavaru dēvē par baikeri milzi.

Savukārt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieka vietnieks Edgars Strautmanis skaidroja, ka Krievijas varas iestāžu publiskotajai informācijai varētu būt divi cēloņi. "Pirmkārt jau, Gavaru šobrīd pēc mūsu tiesiskās palīdzības lūguma meklē visas valstīs, kuras ir interpola sastāvā. Bet otrkārt, Gavars varētu būt kaut ko sastrādājis tur uz vietas un ja viņu aizturēs par "jaunajiem" likumpārkāpumiem, Krievijas varas iestādes vienalga agri vai vēlu mūs par to informēs un pēc tam - arī izdos Gavaru," sacīja Strautmanis.

Jau vēstīts, ka Gavara starptautisko meklēšanu, nolemjot pēc aizturēšanas viņam piemērot apcietinājumu, 2001.gada augustā izsludināja prokuratūra.

Stopiņu pagasta Smilgās, kuras pieder Gavaram un kurās reģistrēti vairāki viņa uzņēmumi, pirms diviem gadiem policija atrada un konfiscēja tam laikam rekordlielu narkotiku daudzumu - vienu kilogramu kokaīna, trīs kilogramus koncentrēta amfetamīna, kā arī 100 gramus marihuānas. Atrasto narkotisko vielu tirgus vērtība ir vairāk nekā 100 000 latu.

Kratīšanā bez narkotikām Gavara mājā atrada arī nelegāli glabātu 12.kalibra gludstobra bisi un lielu daudzumu munīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!