Foto: Itar-Tass/Scanpix
Šā gada 7. decembrī Alūksnes rajona tiesa kādu Krievijas pilsoni atzina par vainīgu par personu grupā veiktu tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un 10 Vjetnamas pilsoņu pārvietošanu pāri Krievijas un Latvijas robežai.

Tiesa apsūdzētajam noteikusi brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas un bez probācijas uzraudzības. Krievijas Federācijas pilsonim noteikts papildsods – izraidīšana no Latvijas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētais atzinis un paudis nožēlu par Krimināllikuma 284. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, taču neatzina savu vainu par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Spriedumu desmit dienu laikā no 12. decembra var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Alūksnes rajona tiesa novembra sākumā pasludināja spriedumu, ar kuru divus Krievijas pilsoņus atzina par vainīgiem pēc Krimināllikuma panta par nelikumīgu robežas šķērsošanu personu grupā un nelikumīgu personu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Viņiem piemērota brīvības atņemšana uz diviem gadiem un diviem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas un bez probācijas uzraudzības. Minētajām personām piemērota izraidīšana no Latvijas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem.

Arī abas šīs apsūdzētās personas apgalvoja, ka nav īstenojušas 10 Vjetnamas pilsoņu pārvietošanu pāri Krievijas un Latvijas robežai. Taču atzina savu vainu par personu grupā veiktu tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu.

Spriedums šajā krimināllietā pārsūdzēts apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!