Foto: LETA
Otrdien, 22. novembrī, Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore nodevusi tiesai krimināllietu, kurā Krievijas pilsonis apsūdzēts par vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un pretošanos valsts varas pārstāvjiem.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, vīrietim apsūdzība uzrādīta par to, ka viņš Alūksnes novadā nelikumīgi pāri valsts robežai pārvietojis desmit Vjetnamas pilsoņus.

Apsūdzētais personu grupā nelikumīgi kājām šķērsojis valsts robežu ārpus atļautās robežšķērsošanas vietas, bez ceļošanai derīgiem dokumentiem. Vīrietis, izmantojot līdzpaņemto mobilo telefonu un kompasu, apzināti nodrošinājis vairākas personas ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, kā arī aizturēšanas bridī pretojies varas pārstāvjiem.

Apsūdzība vīrietim celta pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem.

Par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu grupā var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Savukārt par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, ja to izdarījusi personu grupa, Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Par pretošanos varas pārstāvim var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnes rajona tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!