Foto: F64
Līgo svētku brīvdienās, 22. jūnijā, robežpārbaudes laikā kāds 1987. gadā dzimis Krievijas pilsonis piedāvājis samaksāt Latvijas robežsargiem, ja viņi neieliks robežšķērsošanas spiedogus vīrieša līdzbraucēju pasēs, lai viņiem Austrijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības ierobežošanu nevajadzētu atrasties 14 dienu karantīnā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Par kukuļdošanu tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, kas par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Savukārt svētdien, 28. jūnijā, veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi ieceļošanu Latvijā liedza kādam 1969. gadā dzimušam Ukrainas pilsonim, jo no šā gada 17. marta ir aizliegta personu un transportlīdzekļu kustība caur Eiropas Savienības ārējās robežšķērsošanas vietām.

Saņemot ieceļošanas atteikumu, Ukrainas pilsonis robežsargiem uzrādīja OCTA polisi ar tajā ievietotu 50 eiro banknoti. Vīrietis kukuli deva, lai šķērsotu valsts robežu.

Arī pret viņu tika sākts kriminālprocess par kukuļdošanu pēc iepriekšminētā Krimināllikuma panta.

Robežsardzē papildināja, ka Daugavpils prokuratūrā abas personas sauktas pie kriminālatbildības. Abi ārvalstnieki ar prokuroru noslēguši vienošanos par vainas atzīšanu un soda noteikšanu.

Ukrainas pilsonim piemērota īslaicīga brīvības atņemšana uz diviem mēnešiem, bet Krievijas pilsonim – naudas sods 10 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 4 300 eiro.

Sodi stāsies spēkā 10 dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!