Foto: Valsts policija
Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbiniekiem izdevies aizturēt viltus dziednieku un maģijas pazinēju, kurš gandrīz divu gadu laikā no kāda Krievijas pilsoņa izkrāpis vairāk nekā 80 000 eiro (56,2 tūkstoši latu), informē Valsts policija.

Policijā izmeklēšana tika sākta pēc kāda Krievijas pilsoņa iesnieguma par to, ka no viņa izkrāpta nauda 83 940 eiro apmērā. Cietušais informēja, ka samaksājis par rokrakstā rakstītiem retiem, autentiskiem folkloras un etnogrāfijas darbiem, taču to vietā saņēmis viltojumus.

Aizdomās par šī nozieguma pastrādāšanu policija nesen aizturēja 1984.gadā dzimušo Valdi Vilcānu, kurš, uzdodot sevi par dziednieku un maģijas pazinēju, piedāvāja savus pakalpojumus, ievietojot internetā šāda rakstura sludinājumus "Melnā maģija. Piebūrums. Vēlamā partnera piesaiste. Aizsardzība pret neuzticību. Ienaidnieku sodīšana. Lāsts. Palīdzība biznesa jautājumos. Zelta rituāls uz naudu. Konfidenciāli.almansuros@gmail.com".

Turpinot operatīvās darbības, tika noskaidrots, ka vīrietim nav atbilstošas izglītības, nav sertifikāta, kā arī viņš nav iekļauts dziednieku sarakstos, kuriem ir tiesības veikt šāda veida darbības.

Šobrīd policijai ir izdevies noskaidrot, ka apkrāptais Krievijas pilsonis nav vienīgais viltus dziednieka upuris. Šā gada laikā ap 700 latiem par saņemtajiem pakalpojumiem ir samaksājusi vēl kāda persona.

Policijā ir uzsākts kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz trīspadsmit gadiem vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Tiesa vīrietim piemērojusi drošības līdzekli – policijas kontrole.

Izmeklēšanas laikā noskaidrotā informācija liecina, ka šis cilvēks ir darbojies ilgstošu laika posmu, tādēļ policija neizslēdz iespēju, ka apkrāpto cilvēku skaits varētu būt lielāks. Cietušos policija aicina ziņot Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei, zvanot pa tālruni 67208266.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!