Saistībā ar SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes locekles Marijas Vorobjovas iespējamām nelikumībām Jūrmalas policijas iecirknī ceturtdien sākts kriminālprocess, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Iesniegumu policija saņēmusi ceturtdien un, balstoties uz to, sākts kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā. Pildava sacīja, ka lietā notiek izmeklēšana.

SIA "Priority" valdes priekšsēdētājs Andris Tions piektdien portālu "Delfi" informēja, ka Vorobjova ignorējusi konkursa rezultātus, kurā par kafejnīcas pakalpojumu sniegšanu "Dzintaru koncertzālē" uzvarēja SIA "Priority". Vorobjova ignorējusi Iepirkumu uzraudzības biroja atzinumu un Administratīvās rajona tiesas lēmumu par iepirkumu.

Jau vēstīts, ka bijusī opozicionāre Vorobjova bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam pārmeta centienus noslēgt pašvaldībai neizdevīgus līgumus pirms balsojuma par neizuticības izteikšanu. Vorobjova norādīja, ka Munkevics spiež "Dzintaru koncertzāles" vadību parakstīt līgumu ar firmu "Priority" par kafejnīcas apsaimniekošanu. Deputāte uzskata, ka šī firma tikusi lobēta un šāda līguma noslēgšana būtu prettiesiska, tādēļ atteikusies to parakstīt, bet par to Munkevics viņu plānojis atbrīvot no valdes locekļa amata.

Vēlāk Munkevicu par iespējamu kukuļa došanu, lai panāktu viņam labvēlīgu balsojumu domes sēdē par neuzticības izteikšanu, aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), bet opozīcija viņu gāza no amata, vietā ievēlot Romuladu Ražuku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!