Foto: LETA

Kriminālprocesā, kurā aizdomās turētās statusā ir no amata atstādinātā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa, figurē vēl arī citas personas, apliecināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB ceturtdien ziņoja, ka biroja lietvedībā atrodas kriminālprocess par Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kukuļošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Tomēr KNAB neatklāj, cik un kādas personas iesaistītas šajā lietā.

Orniņa iepriekš apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no uzņēmēja Jūlija Krūmiņa.

Tāpat tiesnese iepriekš norādīja, ka ļoti sen pazīst Krūmiņu, kurš tiek turēts aizdomās procesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu. Arī Krūmiņš šodien Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai pēc atbrīvošanas sacīja, ka Orniņa viņam esot "veca skolas draudzene".

Uzņēmēja advokāts Egons Rusanovs ceturtdien apliecināja, ka pret Krūmiņu sākti divi kriminālprocesi, kuros viņam piemērots aizdomās turētā statuss - vienā kriminālprocesā uzņēmējam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, bet otrā kriminālprocesā viņam drošības līdzeklis nav piemērots.

KNAB vienā no kriminālprocesiem, kas sākti par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, bija aizturējis arī Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) un savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistīto Jorenu Raitumu. Abiem piemērots aizdomās turētā statuss, taču patlaban abi ir atbrīvoti un viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kopumā KNAB konkrētajā kriminālprocesā bija aizturējis četras personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!