Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) 17.decembrī lūdza prokuratūrai (ONCNSP) uzsākt kriminālvajāšanu par 1965.gadā dzimuša uzņēmēja slepkavību, portālu "Delfi" informēja policijā.
2004.gada 10.augustā Rīgā, Brīvības gatvē uzspridzināta uzņēmēja automašīna "Mercedes Benz G500". Smagi miesas bojājumi nodarīti vēl divām personām. Minētajā kriminālprocesā par aizdomās turētām atzītas trīs personas.

Aizvadītās nedēļas nogalē, turpinot veikt operatīvās un izmeklēšanas darbības kriminālprocesa ietvaros, aizdomās par līdzdalību uzņēmēja slepkavības organizēšanā aizturēts 1966.gadā dzimis vīrietis, kuram Centra rajona tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Jau iepriekš ziņots, ka 2007.gada aprīlī ONAP darbinieki uz aizdomu pamata par uzņēmēja slepkavības izdarīšanu aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti, savukārt par līdzdalību slepkavības izdarīšanā, 2007.gada oktobrī tika aizturēts 1978.gadā dzimis vīrietis.

Par slepkavību personu grupā, kas izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā Krimināllikuma 117.panta 3.punkta un 10.punkta paredzēts sods ar mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un policijas kontrole uz laiku līdz trīs gadiem, konfiscējot mantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!