Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja sūdzību par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu Harijam Krongornam, kurš aizturēts aizdomās par krāpniecības mēģinājumu tā dēvētās digitālās televīzijas kriminālietas ietvaros.
Līdz ar to Krongorns arī turpmāk tika paturēts apcietinājumā, kuru viņam piemēroja Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Apcietinājums 1968.gadā dzimušajam Krongornam piemērots kā drošības līdzeklis krimināllietā, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosinājis par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un krāpšanu saistībā ar AS "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" (DLRTC) izveidošanu un līgumu slēgšanu par digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā.

Krongorns tika aizturēts starptautiskajā lidostā "Rīga", brīdī, kad vēlējies izlidot no Latvijas. Tādēļ tiesai tika lūgts Krongornu apcietināt, jo KNAB bija radušās pamatota aizdomas, ka viņš no izmeklēšanas varētu izvairīties un atstāt valsti.

Kā ziņots, KNAB darbinieki Krongornu aizturēja 10.novembrī, kad arī tika veikta kratīšana viņa dzīvesvietā un darbā - ekspremjeram Andrim Šķēlem (TP) piederošajā firmā "UVK".

KNAB darbinieki aizturēšanas brīdī pie Krongorna atraduši vēstuli, kura viņam bija jānogādā "Kempmayer Media Limited" Londonas birojā. Vēstulē advokātu birojs informē, ka starptautiskajā šķīrējtiesā iesniegtās prasības dēļ tiek pārtraukti noslēgtie līgumi par digitālās televīzijas ieviešanu un naudas līdzekļu atgūšanu no Maltas "Kempmayer Media Limited" kontos. To šodien, uzstājoties tiesā, atzina Krongorna advokāte.

Aizdomās turamais ir nomainījis savus aizstāvjus - tagad viņa intereses pārstāv advokātes Guna Kaminska un Maija Sņežko. Viņas tiesai iesniedza lielu daudzumu dažādu dokumentu un to tulkojumus, kas apliecina to, ka Krongorns neesot saistīts ar digitālās televīzijas ieviešanu Latvijā un 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu pāriešanu privātā īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!