Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam noteicis aizdomās turētā statusu divos kriminālprocesos.

Kā sacīja uzņēmēja aizstāvis Egons Rusanovs, Krūmiņš šorīt ir atbrīvots un viņam piemērots aizdomās turētā statuss divos kriminālprocesos.

Jautāts, kas ir otrs kriminālprocess, kas sākts pret Krūmiņu, advokāts to nevarēja izpaust.

Rusanovs skaidroja, ka vienā kriminālprocesā uzņēmējam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, bet otrā kriminālprocesā viņam drošības līdzeklis nav piemērots.

Jūlijs Krūmiņš par neizbraukšanu no valsts: "Es, atvainojiet, diršu virsū". pic.twitter.com/RokaIPkz2E
— LTV Ziņu dienests (@ltvzinas) October 6, 2016

Kā ziņots, KNAB šajā kriminālprocesā aizturēja arī Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS), tāpat, iespējams, birojs aizturējis arī savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" (NSL) saistīto Jorenu Raitumu. Advokāts Pāvels Rebenoks nekomentēja, vai viņš ir aizstāvis Raitumam, taču nenoliedza, ka nodrošinot aizstāvību kādai KNAB aizturētai fiziskai personai lietā, kurā figurē divas publiski nosauktās personas - Jūrmalas mērs Gatis Truksnis un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Klients esot otrdien aizturēts.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas.

Tikmēr no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no Krūmiņa. Viņa gan norādīja, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!