Foto: DELFI

Festivāla "Kubana" laikā Valsts policijas (VP) darbinieki kopā ar Valsts darba inspekcijas pārstāvjiem ieradās Lucavsalā, lai pārbaudītu iespējamos pārkāpumus apsardzes darbības jomā, kā liecina pārbaudes – divām trešdaļām apsargu nebija nepieciešamo sertifikātu, informē VP.

Pārbaudes laikā festivāla teritorijā policija apsekoja 14 apsargus, taču izrādījās, ka apsardzes sertifikāti bijuši vien nepilnai trešdaļai jeb četriem apsargiem. Starp desmit apsargiem – pārkāpējiem bija arī apsardzes vadītājs. Konstatēts arī, ka apsargi strādājuši bez darba līgumiem.

Kāds aculiecinieks portālam "Delfi" pastāstīja, ka redzējis dīvainu skatu, proti, vairāki apsargi bēguši no policistiem un pa ceļam izģērbušies – vilkuši nost apsargu kreklus.

Aculiecinieks vēsta, ka daži pusplikie apsargi mēģinājuši pazust pūlī pie skatuves, bet kāds apsargs pēc bēgšanas atlaidies Daugavmalas smiltiņās un izlicies, ka sauļojas. Pēc aculiecinieka teiktā, no policistu nagiem dažiem apsargiem izdevies aizbēgt.

Šobrīd uzsākta administratīvā lietvedība par apsardzes darbības nosacījumu pārkāpšanu, par ko fiziskajām personām draud naudas sods no piecpadsmit līdz simt četrdesmit eiro, bet juridiskajām personām draud sods no septiņdesmit līdz piecsimt eiro.

Apsardzes komersantam draud arī licences anulēšana. Savukārt Valsts darba inspekcija izvērtēs pārkāpumus darba tiesisko attiecību jomā.

Citi pārkāpumi festivālā nav konstatēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!