Foto: LETA

Kukuļošanā apsūdzētais bijušais Saeimas deputāts Andis Kāposts ar prokuroru varētu vienoties par sodu – piespiedu darba stundām, ceturtdien, 3.jūlijā, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Prokuratūra Kāpostam izvirzījusi apsūdzību 5000 eiro liela kukuļa izkrāpšanā. Par šādu noziegumu likums paredz pat cietumsodu. Taču laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka Kāposts ar prokuroru varētu vienoties par sodu - 120 piespiedu darba stundām. Prokuratūrā gan šo informāciju laikrakstam nekomentēja.

Likums ļauj apsūdzētajam un prokuroram pirms tiesas vienoties par sodu, taču vienošanās ir jāapstiprina arī tiesai.

Jau vēstīts, ka maija beigās bijušajam Saeimas deputātam Kāpostam, kuru lūdza apsūdzēt kukuļa piesavināšanā, prokuratūra uzrādīja apsūdzību tā izkrāpšanā. Prokuratūrā portāls "Delfi" uzzināja, ka prokurors, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai celtu apsūdzību Kāpostam par naudas izkrāpšanu, nepatiesi apgalvojot, ka ir samaksāts kukulis valsts amatpersonai naudas devēja un citas personas interesēs.

Apsūdzība liecina, ka apsūdzētais, pie kura bija vērsusies viņam agrāk pazīstama persona, darot to citas personas interesēs, ar lūgumu palīdzēt, lai šim citam cilvēkam nebūtu uz sešiem mēnešiem jāiet cietumā.

Izmantojot šo situāciju, nolūkā prettiesiski iegūt svešu mantu un bez nodoma maksāt kukuli kādai no valsts amatpersonām, apsūdzētais radījis nepatiesu iespaidu, ka pastāv reāla iespēja palīdzēt, nododot naudu vajadzīgajai valsts amatpersonai. Ar viltu un ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos viņš ieguva naudu 5000 eiro apmērā, lai to izmantotu savām vajadzībām, vēsta prokuratūrā. Raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Kāposts solījis kukuli nodot Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!