Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa šodien piesprieda brīvības atņemšanu uz trim gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem kukuļa pieprasīšanā apsūdzētajam bijušajam policijas inspektoram Agrim Ģēģerim.
Kā papildsods Ģēģerim noteikta arī mantas konfiskācija.

Bijušais policists bija apsūdzēts par kukuļa pieprasīšanu un arī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, taču tiesa atzina, ka apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta 2.daļas jau ietver visu nozieguma sastāvu, tādēļ papildu nozieguma kvalifikācija par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu nav nepieciešama.

Tāpat tiesa norādīja, ka lietā nav savākti pierādījumi, kādus tieši pienākumus Ģēģeris nav pildījis vai ko pārkāpis. Līdz ar to tiesa viņu attaisnoja apsūdzībā pēc KL 318.panta 2.daļas - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Neskatoties uz to, ka Ģēģeris noliedza naudas - 30 latu pieprasīšanu, tiesa uzskatīja, ka viņa vaina ir pierādīta, turklāt pats apsūdzētais bija atzinis, ka pieprasījis kā kukuli citu materiālu vērtību - konjaka pudeli. Tiesa arī atzina par vainu pastiprinošu apstākli faktu, ka nozieguma izdarīšanas brīdī Ģēģeris bija alkohola reibumā.

Spriedumu 10 dienu laikā var pārsūdzēt apelācijas vai kasācijas kārtībā.

Kā ziņots, tiesājamais tiesā atzina, ka bija pieprasījis no Grahoļska konjaka pudeli, lai neziņotu, ka Raimonds vairākkārt nav ieradies atrādīties policijā, tādējādi pārkāpjot noteikto drošības līdzekli - policijas uzraudzību. Bijušais policijas darbinieks noliedza, ka būtu pieprasījis naudu, kā arī to, ka būtu Grahoļskim draudējis kukuļa neatnešanas gadījumā viņam kā drošības līdzekli noteikt apcietinājumu.

Kad Raimonds Grahoļskis naudu atnesis, viņš to pieņēmis. Savas rīcības motivāciju tiesājamais paskaidrot nevarēja. Policijā Ģēģeris bija nostrādājis 18 gadu, par viņu tiesai sniegtas pozitīvas atsauksmes.

Savukārt kukuļa devējs tiesai stāstīja, ka Ģēģeris kategoriski pieprasījis maksāt 30 latu un pudeli konjaka, pretējā gadījumā draudot aizsūtīt uz cietumu. Policijas darbinieks sākotnēji prasījis naudu un konjaku sagādāt stundas laikā. Liecinieks sacīja, ka policijas darbinieka draudus uztvēris reāli.

Grahoļskis atzina, ka nebija vairākkārt ieradies atrādīties policijā, jo strādājis. Iepriekš arī esot iesniedzis policijai izziņu no darba vietas, ka tieši strādāšanas dēļ nevar trīs reizes nedēļā ierasties policijā.

Kā ziņots, Ģēģeri DP aizturēja pagājušā gada 2.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!