Rīgas apgabaltiesa piektdien nolēma atcelt Rīgas Centra rajona tiesas lēmumu atteikt piemērot apcietinājumu diviem par kukuļņemšanu aizturētajiem policijas darbiniekiem Klaidam Lapiņam un Leonīdam Jegorovam.
Lēmumu tiesa motivēja ar to, ka Centra rajona tiesa nebija ņēmusi vērā izdarītā nozieguma smagumu - aizturētos tur aizdomās par sevišķi smagu noziegumu. Turklāt par Jegorova darbībām ierosināta vēl viena krimināllieta - par kukuļņemšanu grupā.

Tiesas lēmums ir galīgs un nepārsūdzams.

Tomēr tiesā tika norādīts, ka abi aizdomās turētie līdz šim nav pārkāpuši noteikto policijas uzraudzības režīmu - ik dienas divas reizes atzīmējušies policijā, kā arī ik vakaru atgriezušies mājās plkst.21.

Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš BNS sacīja, ka pēc šā apgabaltiesas lēmuma policijai radusies iespēja no jauna Centra rajona tiesā lūgt aizdomās turētajiem policistiem piemērot apcietinājumu, ko policija arī darīšot.

Jau vēstīts, ka Drošības policija februāra sākumā pārsūdzēja lēmumu nepiemērot apcietinājumu uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu aizturētajiem policistiem, lūdzot viņus apcietināt. Drošības policijas vadība arī pauda sašutumu un neizpratni par Centra rajona tiesas lēmumu nepiemērot apcietinājumu.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 28.nodaļas policisti - kapteinis Leonīds Jegorovs un seržants Klaids Lapiņš - aizturēti uz aizdomu pamata par 2700 ASV dolāru liela kukuļa saņemšanu par kādas krimināllietas izbeigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!