Rīgas apgabaltiesa atstāja apcietinājumā par kukuļņemšanu aizturēto Ceļu policijas nodaļas priekšnieku Guntaru Levicki, portālu "Delfi" informēja tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriesto drošības līdzekli tiesā lūdza atcelt Levicka advokāts.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka aizdomās par kukuļņemšanu KANB aizturējuši divas Valsts policijas Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) amatpersonas - Ceļu policijas nodaļas priekšnieku un viņa vietnieku.

KNAB izmeklētāji uzsākuši divus atsevišķus kriminālprocesus par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kukuļošanu.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka RGPP Ceļu policijas nodaļas priekšnieks noziedzīgos nodarījumus veicis vairākkārtīgi.

Savukārt pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka abas amatpersonas kukuļus pieņēmušas saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, proti, par pārkāpējam labvēlīga lēmuma pieņemšanu administratīvo pārkāpumu lietās.

Krimināllikuma 320.panta 2.punkts paredz, ka par kukuļņemšanu un ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!