Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda nosacītu sodu trim bijušajiem policijas darbiniekiem, kuri apsūdzēti kukuļņemšanā.
Rihardam Pētersonam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem nosacīti, mantas konfiskāciju un pārbaudes laiku uz diviem gadiem, Konstantīnam Pjatovam - brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem nosacīti, mantas konfiskāciju un pārbaudes laiku uz diviem gadiem, bet Anatolijam Viskubinam - brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti un pārbaudes laiku uz gadu.

Nosacītu sodu tiesa piesprieda, jo apsūdzētie savu vainu pilnībā atzina, kā arī tika ņemti vērā pozitīvie raksturojumi no bijušās darbavietas Kauguru Kriminālpolicijā un pašreizējām darbavietām.

Pjatovs savu vainu pilnībā bija atzinis tikai tiesas sēdē, iepriekš noliedzot savu saistību ar notikušo. Pēc tiesas sprieduma pasludināšanas tiesnesis Aivars Kaparšmits Pjatovam norādīja, ka tikai atzīšanās "pēdējā brīdī" paglābusi viņu no reāla cietumsoda.

Spriedumu desmit dienu laikā var pārsūdzēt apelācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

Kā ziņots, pērnā gada jūlijā Drošības policija par kukuļa izspiešanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturēja divus Kauguru Kriminālpolicijas inspektorus, kuri naudu no kādas ģimenes izspieduši, lai netiktu ierosināta krimināllieta par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu reibumā atkārtoti gada laikā.

Abi policisti solījuši, ka, veicot kāda minētās ģimenes locekļa asins analīžu ekspertīzi, asinīs netiks atklātas narkotiskās vielas, līdz ar to netiks ierosināta arī krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!