Rīgas apgabaltiesa piektdien pa kukuļņemšanu apsūdzētajam bijušajam Rīgas domes (RD) Īpašuma atsavināšanas pārvaldes priekšniekam Jānim Plotniekam piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem ar daļēju mantas konfiskāciju, portālu "Delfi" informēja tiesas preses sekretāre Evita Naglinska.
Plotniekam, kurš iepriekš savu vainu atzina pilnībā, tiesa nolēma konfiscēt 12 600 latus, ko viņš saņēma kā kukuli un papildus konfiscēt vēl 1600 latus, 350 ASV dolārus un 450 eiro.

Bijušajai RD Satiksmes un transporta lietu komitejas galvenajai referentei Dacei Māklerei tiesa piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz 1.8 gadiem bez mantas konfiskācijas.

Par starpniecību kukuļdošanā apsūdzētajai Anitai Klāsonei tiesa piesprieda viena gada brīvības atņemšanu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu, bet par kukuļdošanu apsūdzētajam uzņēmējam Aleksandram Melnbārdim, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Naglinska informēja, ka tiesa pilnībā noraidīja RD prasību par zaudējumu piedziņu 26 000 latu apmērā. Spriedumu desmit dienu laikā iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, ka bijušo Rīgas domes amatpersonu krimināllietā apsūdzēts Rīgas domes Īpašuma atsavināšanas pārvaldes bijušais priekšnieks Jānis Plotnieks, viņam izvirzīta apsūdzība kukuļņemšanā, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apjomā vai ja kukulis pieprasīts, apsūdzēts, kurš pieprasījis un pieņēmis 12 600 latu kukuli.

Bijusī Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas galvenā referente Anita Klāsone apsūdzēta par starpniecību kukuļošanā. Savukārt Aleksandrs Melnbārdis apsūdzēts kukuļdošana.

Kukuļdošana un svešas mantas piesavināšanā lielā apjomā apsūdzēta arī bijusī Satiksmes un transporta lietu komitejas galvenā referente Māklere.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka 2005.gada decembrī kāds uzņēmējs ar lūgumu atrisināt jautājumu par viņa firmai iznomāto zemesgabalu vērsies pie Mākleres. Sākotnēji Māklere ieteikusi vērsties pie Plotnieka, bet vēlāk arī nodevusi kukuli, iesaistot noziegumā Klāsoni.

Uzņēmējs ar starpnieka palīdzību pieprasīto kukuli nodevis. Plotnieks paņēmis kukuli pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas komitejas sēdē.

Apsūdzība liecina, ka Mākleres piesavinājusies uzticētās iebraukšanas atļaujas Vecrīgā, nodevusi un pārdevusi tās personām, kas nav domes amatpersonas vai darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!