Foto: LETA
Drošības policijas (DP) sāktajā kukuļošanas kriminālprocesā aizdomās tiek turēta Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta metodikas nodaļas prokurore Ineta Bebre, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ne DP, ne Ģenerālprokuratūra šo informāciju pagaidām nav apstiprinājusi.

Pastiprinātas plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā ilggadējā prokuratūras darbiniece Bebre nonāca pirms vairākiem gadiem, jo bija starp prokuroriem ar vislielākajām parādsaistībām, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Patlaban viņas parādi krietni sarukuši. Ja 2010.gadu prokurore noslēdza ar 156 352 eiro (109 446 latu) lielām parādsaistībām, tad pērn Bebres parādi bija samazinājušies līdz 36 136 eiro (25 295 latiem), liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāzē pieejamās Bebres deklarācijas. Strādājot prokuratūrā, viņa pērn nopelnījusi 20 894 latus, bet būtisku uzkrājumu viņai nav bijuši.

Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Šēnberga informēja, ka aizdomās turētais prokurors trešdien iesniedzis atlūgumu un atbrīvots no amata. Uz jautājumu, kurš prokurors iesniedzis atlūgumu, Šēnberga atbildēja, ka tik privāta rakstura informāciju prokuratūra neizpaudīs.

Kā ziņots, DP sākusi kriminālprocesu par kukuļošanu personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās un starpniecību kukuļošanā, kuru veikusi valsts amatpersona - prokurors. Pēc Šēnbergas teiktā, izmeklējamais noziegums nav saistīts ar prokurora amata pienākumu pildīšanu.

Saistībā ar pārkāpumiem otrdien tika veiktas vairākas izmeklēšanas darbības, tostarp kratīšana prokuratūrā - aizdomās turamās personas dienesta kabinetā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem Bebre ir arī Latvijas Prokuroru biedrības valdes locekle. Savulaik prokurore Bebre par ieguldījumu intelektuālā īpašuma un autortiesību aizsardzībā ieguvusi biedrības "Datorprogrammu autortiesību apvienība" (DAA) un starptautisko datorprogrammu autortiesību aizsardzības apvienības "Business Software Alliance" (BSA) gada balvu, liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!