Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Aizvadītajās piecās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 372 izsaukumus – 206 uz ugunsgrēku dzēšanu, 101 uz glābšanas darbiem, bet 65 izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Pirmdien neilgi pirms pusnakts VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Lībagu pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums – trīs vieglo automašīnu sadursme.

Ugunsdzēsēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja divus cilvēkus no automašīnām un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes, sakārtota ceļa braucamā daļa.

Pirmdien glābēji devās uz Dienvidkurzemes novada Medzes pagastu, kur dega divstāvu saimniecības ēkas pirmā stāva garāža, ventilācijas šahta un jumta spāres. Notikuma vietā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Pirmdienas rītā Rēzeknes novada Kaunatas pagastā glābēji no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijai.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Ugunsdzēsēji no dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis.

Savukārt piektdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg pirmā stāva garāža, otrais stāvs un jumts.

Pēcpusdienā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Dunalkas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu mūra ēka 300 un ir izveidojies spēcīgs piedūmojums.

Ceturtdien ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Liepnas pagastu, kur izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva dzīvojamās mājas priekštelpā deg sadzīves mantas. No piedūmotās ēkas glābēji izglāba vienu cilvēku.

Ceturtdien īsi pirms pulksten deviņiem ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Popes pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Notikuma vietā glābēji un Valsts policijas darbinieki, izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus, kā arī sazinoties ar cilvēku pa telefonu, pēc vairāku stundu meklēšanas ap pulksten pieciem cilvēku atrada un izveda no meža.

Lieldienu brīvdienās ugunsdzēsēji dzēsa 106 kūlas ugunsgrēkus. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki dzēsti Lieldienās Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, kur pērnā zāle dega 2,5 hektāru platībā, vakar Aizkraukles novada Klintaines pagastā, kur pērnā zāle arī dega 2,5 hektāru platībā un naktī uz otrdienu Salaspils pagastā, kur pērnā zāle dega trīs hektāru platībā. Vidzemes reģionā dzēsts 21 kūlas ugunsgrēks, Rīgā un pierīgā 35 ugunsgrēki, Zemgales reģionā 17 kūlas ugunsgrēki, Kurzemes reģionā 11, bet Latgalē – 22.

Plašs ugunsgrēks bija izcēlies pirmdien Ludzas novada Briģu pagastā, kur dega meža jaunaudze un kūla 6,5 hektāru platībā, informē VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!