Trešdien Rīgas rajona Olaines pagastā uz Rīgas-Jelgavas šosejas netālu no Jaunolaines kūlas ugunsgrēka dūmu izraisītas sliktas redzamības dēļ saskrējušās astoņas automašīnas, viens cilvēks negadījumā guvis vieglas traumas.
Smaga avārija kūlas ugunsgrēka dēļ

Rīgas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Gaile BNS pavēstīja, ka negadījums rīta pusē noticis autoceļa 17.kilometrā, vietā, kur šosejas malā aptuveni četru kilometru platībā degusi kūla. Saskrējušās sešas vieglās automašīnas un divi mikroautobusi. Vienīgajam cietušajam medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Kūlas dedzinātājus policijai nav izdevies atrast.

Latvijas Autoceļu direkcija (LAD) BNS informēja, ka pēc sadursmes satiksmei slēgta kreisā Rīgas virzienā vedošā ceļa josla. Satiksmi tajā būs iespējams atjaunot tikai pēc pilnīgas avārijas seku likvidācijas.

LAD brīdina autovadītājus par iespējamiem līdzīgiem gadījumiem nākotnē un lūdz iedzīvotājus nededzināt kūlu autoceļu malās, jo dūmi izraisa smagus satiksmes negadījumus.

Arī Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sarma Kočāne, BNS paužot satiksmes ministra Roberta Zīles viedokli, aicināja autovadītājus "vieglprātīgi neizmest pa mašīnu logiem nenodzēstus izsmēķus, kā arī iedzīvotājus pārtraukt nesaprātīgo un bezatbildīgo kūlas dedzināšanu".

Tāpat ministrs aicina pašvaldības pievērst pastiprinātu uzmanību neapkoptajām, ar kūlu aizaugušajām zemes platībām, no kurām parasti sākas kūlas ugunsgrēki.

Zīle norādījis, ka kūlas dedzināšana nodara postījumus arī dzelzceļa līnijām, jo uguns bojā sliežu gulšņus vietās, kur tiek izmantoti koka gulšņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!