Foto: DELFI
Vairākiem cilvēkiem mūzikas festivāla "Kuldīga dimd" apmeklējums beidzies ar dažādām traumām slimnīcā. Viņiem uzbrukuši ar dažādiem priekšmetiem bruņojies agresīvu jauniešu bars, vēsta Skrundas televīzija.

"Mūzikas festivālu "Kuldīga dimd" kuldīdznieku Kaņuku ģimene ļoti gaidīja, jo vairākas grupas īpaši iecienījis vecākais dēls Kristaps. Slimība laupījusi viņam iespēju pārvietoties pašam savām kājām, bet viņš ir sabiedrisks un īpaši iemīlējis mūziku, arī pats raksta dzeju, bet plašāka sabiedrība viņu ir iepazinusi kā regulāru dalībnieku labdarības koncertos "Nāc līdzās!"," ģimeni raksturo televīzijas kanāls.

Taču minētā festivāla norise ģimenei izvērtusies dramatiski. Bariņš jauniešu bez kāda redzama iemesla uzbrucis kādam ģimenes jaunākā dēla Krista draugam un kautiņa karstumā no ratiņkrēsla uzbrucēji izgāzuši arī Kristapu.

Kad māte Ingūna un Krists uzrunājuši viņus, kāpēc tik brutāli izturas pret neaizsargātu cilvēku, spēcīgu sitienu pa galvu saņēmusi gan Ingūna, gan Krists, kurš meties aizstāvēt savu brāli Kristapu un mammu, bet viņam nācies stāties pretim kādiem pieciem jauniešiem, rezultātā viņa galvā nu ir sešas šuves.

Kuldīgas slimnīca televīziju informējusi, ka saistībā ar uzbrucējiem nav cietusi tikai konkrētā ģimene, naktī sniegta palīdzība pieciem cietušajiem.

Visiem pēc brūču apkopšanas nebija jāturpina ārstēšanās slimnīcā. "Ķirurgam bija jāšuj. Bija galvas traumas. Mediķiem bija pilnas rokas darba. Sabiedrība ir kļuvusi agresīvāka. Mēs sākam pierast pie šīs ikdienas," norādīja Kuldīgas slimnīcas valdes loceklis un ārsts Āris Pētersons.

Savukārt policija atzīst, ka uzbrucējus gan konkrētajā naktī nav izdevies notvert, bet personas ir noskaidrotas, un šobrīd notiek izmeklēšana. Policija aicina atsaukties šī notikuma aculieciniekus un arī cietušos vērsties ar iesniegumiem policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!