Policija par laupīšanu un huligānismu Kuldīgā aizturējusi divus brāļus, kuri vadījuši kādu no vietējiem noziedzīgajiem grupējumiem. Valsts policijas preses dienestā informēja, ka aizturētie brāļi Ģirts un Kaspars ne vienu reizi vien nonākuši policijas uzmanības lokā.
16. aprīlī Kuldīgā, kādam vīrietim ap plkst.22 iznākot no veikala un iesēžoties savā automašīnā, tās ceļu aizšķērsoja automašīna "Mercedes Benz". No tās izkāpa vīrietim pazīstamais 24 gadus vecais Ģirts. Manāmi iereibušais Ģirts piegāja un sāka vīrietim pārmest izdomātus pāridarījumus, kā arī meklēja iemeslu, lai ar viņu izrēķinātos. Tad Ģirts vairākas reizes iesita vīrietim pa galvu, nodarot miesas bojājumus un sabojājot cietušā apģērbu.

Piekautais vērsās policijā, kas atrada un sadarbībā ar Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) darbiniekiem Ģirtu aizturēja. Par notikušo ierosināta krimināllieta par huligānismu ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Veicot izmeklēšanu, noskaidrojās, ka pērn Ģirts kopā ar savu brāli Kasparu pastrādāja vēl vienu noziegumu. Viņi augustā ieradās kādā privātmājā Kuldīgā, ko sargāja viņu paziņa. Brāļi pieprasīja ielaist viņus mājā, bet sargs atteicās to darīt.

Tad brāļi iekļuva mājā caur verandas logu un sāka savu paziņu sist, spārdīt un sadūra ar nazi. Tad vīrieši nolaupīja naudu un 625 latu vērtas dārglietas.

Brāļi toreiz aizturēti, un ierosināta krimināllieta par zādzību personu grupā. Ģirtam piemērots apcietinājums, bet to atcēla pierādījumu trūkumu dēļ. Kasparam apcietinājums palika spēkā un viņš pašlaik atrodas Liepājas cietumā.

ONAB apsūdzību minētajā lietā pārkvalificēja uz pantu par laupīšanu personu grupā, nodarot miesas bojājumus. Tālākajā izmeklēšanas procesā abas lietas apvienotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!