Foto: LETA

Kuldīgas novadā policija saukusi pie atbildības kādu vīrieti, kurš no savas mātes izspiedis naudu alkoholam, turklāt pārkāpjot tiesas nolēmumu par aizsardzību pret vardarbību, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tiesas nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu, jo dēls vairāku gadu garumā nepilda tiesas lēmumu un apciemo māti, prasa viņai naudu un piedraud ar vardarbību.

21. maija rītā VP saņemta informācija par to, ka vīrietis pārkāpj tiesas lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Ierodoties notikuma vietā, kādā īpašumā Kuldīgas novadā, ticis noskaidrots, ka sievietes dēls-bezdarbnieks, kurš pie viņas nedzīvo, regulāri nāk viņu apciemot, lai prasītu naudu alkoholam.

"Brīžos, kad sieviete atsaka dot viņam naudu, viņš kļūst agresīvs. Pēdējā reizē viņš mātei metis ar spaini, taču, par laimi, nav trāpījis un sirmgalve miesas bojājumus nav guvusi. Sieviete stāsta, ka dēls viņu parasti sagaida pie mājas un, redzot, ka viņš tur atrodas, sieviete baidās atstāt savu dzīvesvietu. Tad, kad viņš no sievietes redzesloka ir pazudis, kundze mājas pamet, lai dotos uz dārzu, taču viņš, to novērodams, viņai seko," stāstīja Šeršņova.

2017. gada jūlijā tika pieņemts tiesas lēmums par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Tuvojoties sievietei, vīrietis šo tiesas nolēmumu pārkāpj. Saskaņā ar Krimināllikumu, par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

21. maijā, nogādājot vīrieti policijas iecirknī un veicot pārmeklēšanu, pie viņa tik atrasta arī cigarešu paciņa bez Latvijas akcīzes markām. Par šo pārkāpumu vīrietim ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!