Foto: stock.xchng

Aizvadītā gada decembrī no garāžām un saimniecības ēkām personu grupa nozagusi dažādas elektroierīces, degvielu, kā arī labību un mājdzīvniekus. Policija atklājusi vainīgos un viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, informē Valsts policija (VP).

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa darbinieku atklātie noziegumi paveikti Kuldīgas novada Alsungas un Ēdoles pagastā.

Ēdoles pagastā trīs saimniecības palikušas bez gāzes plīts un gāzes balona, dažiem litriem degvielas, nozagti arī 850 kilogrami graudu un trīs truši. Bet Alsungas novadā no garāžas nozagts motorzāģis un zāles pļāvējs, bet no mājas un šķūņa – dažādas mantas, tai skaitā elektriskā tējkanna un TV dekoders, elektropacēlājs, elektriskais lopbarības smalcinātājs, divi elektromotori, elektriskā slīpmašīna un metāla katls.

Visās epizodēs, izņemot vienu, iesaistītas divas personas – gados jauni vīrieši vecumā ap 20 gadiem, kuri jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā, kā arī tikuši sodīti. Vienā no zādzībām Ēdolē piedalījies vēl kāds jaunietis.

Policijā uzsākto kriminālprocesu ietvaros turpinās izmeklēšana, personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!