Foto: F64

Valsts policija neilgi pēc laupīšanas Kundziņsalā, kur kāds jauns vīrietis, piedraudot ar nazi, bija aplaupījis kādu kungu, aizturējusi iespējamo ļaundari, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Pirmdien, 23. martā, pēc pulksten 21 vakarā 3. maršruta trolejbusā, kas brauca Kundziņsalas virzienā, atradies kāds 1961. gadā dzimis pasažieris. Turpat braucis arī 1990. gadā dzimis jaunietis, kurš bija novērojis iepriekšminēto vīrieti.

Kundziņsalas pieturā vīrietis izkāpis no trolejbusa. Viņam rokās bijis portfelis, kurā atradušies personīgie dokumenti un aptuveni 200 eiro, kā arī maisiņš ar ilgākam laikam iegādātiem pārtikas produktiem. Arī jaunietis izkāpis šajā pašā pieturā un sekojis vīrietim.

Pēc mirkļa tumsas aizsegā jaunietis uzbrucis vīrietim, izvelkot nazi un pieliekot to viņam pie kakla, pieprasījis atdot personīgās mantas. Paķēris cietušā portfeli un pārtiku, ļaundaris meties bēgt.

Cietušais vīrietis aizgājis līdz mājām, kur par notikušo pastāstījis savai ģimenei. Nekavējoties izsaukta Valsts policija. Pie vīrieša ieradušies Valsts policijas patruļpolicisti, kuri kopā ar cietušo devušies patrulēt pa tuvāko apkārtni, meklējot noziedznieku.

Nepilnas pusstundas laikā Sarkandaugavā, netālu no nozieguma vietas, pamanīts aprakstam atbilstošs piedzēries jaunietis. Pie viņa policisti konstatējuši vairākas nozagtās mantas, kā arī naudu, taču lielāko daļu viņš jau bija paspējis iztērēt.

Policisti aizdomās turēto aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī. Aizturētais mēģinājis uzdoties par savu radinieku, taču policisti drīz vien noskaidrojuši viņa patieso identitāti.

Aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem – zādzībām un laupīšanām.

Saistībā ar notikušo sākotnēji sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas – par laupīšanu.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tāpat tiks lemts par aizturētās personas saukšanu pie atbildības saistībā ar to, ka viņš uzdevies par citu personu.

25. martā tiesa aizdomās turētajam jaunietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!