Noslepkavotā Ventspils pusaudža māte pēc Kurzemes apgabaltiesas Ventspils sesijas sēdes otrdien lūdza nākamās sēdes lietā pret sešiem nežēlīgā slepkavībā apsūdzētajiem "kuroniešiem" rīkot lielākā zālē Kultūras centrā, lai visi gribētāji tajās varētu piedalīties.
Tā kā tiesnesis Andrejs Grūbe šo lūgumu neatbalstīja, norādot, ka tiesas sēdes nav izklaides vai kultūras pasākumi, uz kurām būtu jāpulcē daudz skatītāju, pusaudža māte ar šo lūgumu vērsīsies pie pilsētas mēra Aivara Lemberga.

Otrdien tiesas sēdi nežēlīgā slepkavībā apsūdzēto sešu jauniešu lietā vēlējās noklausīties vairāk nekā 200 cilvēku, taču zālē tika ielaisti tikai 60. Pūlim drūzmējoties pie zāles durvīm, tām tika izspiests stikls. Tiesa otrdien noraidīja prokurora lūgumu nosūtīt lietu papildizmeklēšanai un izsludināja pārtraukumu līdz 19.novembrim.

Jāatgādina, ka martā Ventspilī tika aizturēti seši jaunieši, kas nolaupīja un pēc 20 000 latu izpirkuma maksas pieprasīšanas un spīdzināšanas nogalināja 15 gadus vecu jaunieti. Trīs no aizturētajiem atzinušies vēl viena sava biedra slepkavībā, ko pagājušā gada novembrī nogalējuši savstarpēju nesaskaņu dēļ un aprakuši Kolkas mežos. Divi no slepkavības līdzdalībniekiem bijuši seno cīņu kluba "Curonia" dalībnieki, bet pēc aizturēšanas no kluba izslēgti. Klubu drīz pēc notikušā likvidēja.

Apsūdzības rakstā pausts, ka 1981.gadā dzimušais Krievijas pilsonis Aleksejs Pšeņičnovs apsūdzēts par slepkavību personu grupā, vardarbīgā personas nolaupīšanā mantkārīgā nolūkā, izspiešanā un slepkavībā vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Viņa vienaudzis Mārtiņš Ēcis apsūdzēts slepkavības personu grupā, personas vardarbīgas nolaupīšanas mantkārīgā nolūkā un slepkavības vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos atbalstīšanā. Savukārt 1983.gadā dzimušais Lins Skrundenieks apsūdzēts slepkavībā grupā, personas nolaupīšanā un izspiešanā, bet 1985.gadā dzimušais Andris Stībelis - slepkavībā grupā.

1977.gadā dzimušais Ansis Igars savukārt apsūdzēts par izspiešanu, personas nolaupīšanu, slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos un ieroču neatļautu glabāšanu, bet viņa viengadnieks Juris Matkevics - par personas nolaupīšanu un slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Visi seši jaunieši atzīst savu vainu visos inkriminētajos nodarījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!