Foto: Shutterstock

Svētdien Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils un Talsu iecirkņos saņemti izsaukumi uz dzīvesvietām – vienā gadījumā vīrietis draudēja sievai ar fizisku izrēķināšanos, savukārt otrā gadījumā pārkāpa tiesas nolēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Svētdien ap pulksten 17.20 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī saņemta informācija par to, ka Ventspilī, kādā īpašumā notiek ģimenes konflikts – vīrietis draud sievai ar fizisku izrēķināšanos.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vīrietis, būdams alkohola reibumā, bija agresīvs, lamājies un ar draudējis nodarīt sievai miesas bojājumus.

Vīrietis lamājās un draudēja sievai mazgadīgu bērnu klātbūtnē. Pat ierodoties policijas darbiniekiem, viņa agresijas izpausmes nemazinājās.

Uz vietas tika pieņemts policijas lēmums par nošķiršanu – vīrietim aizliegts kontaktēties ar sievu un atrasties konkrētajā adresē.

Policijā atzīmē, ka šis jau ir trešais gadījums deviņu mēnešu laikā, kad minētais vīrietis tiek nošķirts no sievas.

Ap pulksten trijiem naktī uz pirmdienu Valsts policijā saņemta informācija par to, ka minētais vīrietis pārkāpj policijas lēmumu par nošķiršanu, laužoties pa sievietes durvīm. Saskaņā ar Administratīvā procesa likumu, par policijas lēmuma par nošķiršanu pārkāpšanu, pienākas sods. Ja administratīvais akts uzliek adresātam pienākumu izpildīt noteiktu darbību vai atturēties no noteiktas darbības un viņš šo pienākumu nepilda, adresātam var uzlikt piespiedu naudu.

Savukārt svētdien Talsu pusē tika aizturēts vīrietis, kurš pārkāpa tiesas noteikto lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Tiesas lēmums tika pieņemts augustā sākumā, kurā tika noteikts, ka vīrietis nedrīkst tuvoties dzīvesvietai, kā arī kontaktēties ar sievu.

Taču ap pulksten 2.20 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka vīrietis šos abus nosacījumus ir pārkāpis, atrodoties pie sievietes dzīvesvietas, kā arī zvanot viņai. Vīrietis notikuma vietā tika aizturēts un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu. Par šādu noziegumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Policijā atgādina, ka tā uz vietas var pieņemt lēmumu par nošķiršanu, savukārt tiesa – nolēmumu par pagaidu aizsardzību.

Valsts policija atgādina, ka policija lēmumu par nošķiršanu var piemērot uz laiku līdz astoņām dienām. Tas nozīmē, ka likumsargi notikuma vietā ar cietušo (pāridarītājam klāt esot) aizpilda pieteikumu policijas lēmumam par nošķiršanu pieņemšanai, kurā var izvēlēties, kādus aizliegumus policijas lēmumā noteikt varmākam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!