Foto: DELFI Aculiecinieks
Galvenie iemesli traģiskajai avārijai pie Krāslavas, kad 1.janvārī gāja bojā septiņi jaunieši, bijis neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Skatoties no šīs informācijas, kas ir mūsu rīcībā pašreiz, skaidrs, ka šeit ir divi pamataspekti. Tas ir izvēlēts braukšanas ātrums attiecīgi ceļu segumam un automašīnas tehniskais stāvoklis. Tās ir divas lietas, ko varētu uzskatīt par cēlonisko sakarību," sacīja Ķuzis.

Viņš norādīja, ka svarīgas arī ir autovadītāja prasmes, īpaši, ja automašīnā ir daudz cilvēku, tad tā ir smagāka un ir savādāka auto vadīšana.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors Armands Ploriņš pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka Krāslavā traģiskajā avārijā jaunieši gāja bojā noslīkstot, nevis gūstot traumas.

Jau ziņots, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā, ceļa posmā Izvalta - Šķeltava notika avārija, kad gados jaunie cilvēki, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām.

Automašīnā bija septiņi cilvēki - seši salonā un viens bagāžniekā. Bojā gājuši ir jaunieši, kas dzimuši 1993.,1992., 1993. un 1995.gadā. Savukārt bojā gājušās jaunietes dzimušas 1994.,1995. un 1995.gadā.

Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas bija ar jumtu uz augšu. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvības.

Līdzjūtību pēc traģiskās avārijas izteicis Valsts prezidents Andris Bērziņš, norādot, ka šajā smagajā brīdī visa Latvija domās ir kopā ar bojāgājušo tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!