Foto: Valsts policija

Pirmdien, 20. maijā, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki aizturējuši kādu vīrieti, kurš grasījies pārdot narkotiskās vielas kādai personai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka tobrīd netālu no notikuma vietas atradušies policisti, kuri vīrieti bija nodomājuši aizturēt. Taču, apzinoties, ka izdarījis noziegumu, un policisti viņam jau ir "uz pēdām", vīrietis mēģinājis ar savu motorolleru no likumsargiem aizbēgt.

Piesaistot papildspēkus, vīrietis drīz vien pēc bēgšanas aizturēts.

Pārmeklējot aizturēto vīrieti, policisti pie viņa atraduši un izņēmuši aptuveni četrus gramus amfetamīna. Tāpat viņa dzīvesvietā un motorollera bagāžas kastē veikta kratīšana, kur atrastas un atsavinātas šļirces, maisiņi narkotisko vielu fasēšanai un 1043 eiro, kas visticamāk iegūti no narkotisko vielu realizācijas.

31 gadu vecais aizturētais vīrietis jau iepriekš vairākas reizes ir tiesāts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām un zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1. daļas – par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā, taču 22. maijā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!