Advokāts Andris Baumanis, kuru maijā par nelikumīgu 12 000 latu saņemšanu aizturēja drošības policija, atstādināts no saviem advokāta pienākumiem, trešdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".
Drošības policijas preses sekretāre Kristīne Apse-Krūmiņa laikrakstam norāda, ka papildus informāciju par lietu nesniegs, taču viņa atzina, ka Baumanim šajā lietā ir vienīgais aizdomās turamais.

Laikraksts rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kukulis bija paredzēts advokāta brālim Alfam Baumanim, kurš ir Latgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājs. Šo informāciju laikrakstam apstiprinājis arī Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs.

"Mēs saņēmām informāciju, ka advokāts Baumanis aizturēts par 12 000 latu saņemšanu, lai tos tālāk nodotu savam brālim Alfam Baumanim," laikrakstam stāstījis Grīnbergs. Advokāts veicis aizstāvību kādā krimināllietā, kura atrodas Latgales priekšpilsētas tiesā un ko vada viņa brālis, laikrakstu informējis ZAP priekšsēdētājs. Drošības policijas informācija ZAP liecinot, ka kukulis bija paredzēts par labvēlīgu nolēmuma pieņemšanu.

Pats advokāts noliedz, ka naudu būtu pieprasījis kā kukuli un to izkrāpis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!