A/S "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājas Nainas Cibuļskas aizturēšana, iespējams, saistīta ar viņas darbību SIA ''Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā'', kas iznomāja tirdzniecības vietas Centrāltirgū, piektdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).
Jau ziņots, ka Cibuļsku Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Cibuļsku aizturējis otrdien. Aizturēts ir arī viņas dēls Artjoms Cibuļskis, Centrāltirgus jurists un vienlaikus iepirkumu komisijas loceklis Vjačeslavs Mitins, kā arī Cibuļskas šoferis. Cibuļskai un viņas dēlam ceturtdien piemērots apcietinājums.

Cibuļska bijusi 100% kapitāla daļu turētāja SIA ''Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā'', kas dibināta vēl 1991. gadā. SIA darbības veidi - sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana, kā arī sava nekustamā īpašuma izīrēšana un iznomāšana.

Uzņēmuma direktora pienākumus pildījis viņas vīrs Viktors Cibuļskis. Šo gadu laikā uzņēmumā bijuši vairāki dalībnieki. Kā vēsta laikraksts, reketa ''ziedu laikos'' 1994. gadā kapitāldaļas šajā SIA bija arī skandalozajam Latvijas-Holandes kopuzņēmumam ''Amstrig'', kas piederēja Ivana Haritonova ''brigādes'' galvgalim.

Savas kapitāldaļas N. Cibuļska 90. gadu otrajā pusē atdevusi savai sekretārei a/s ''Rīgas Centrāltirgus''. Pēc viņas nāves kapitāldaļas ieguva divas citas sievietes. Lai arī N. Cibuļska vairs nav atrodama SIA ''Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā'' dalībnieku sarakstā, pieļaujams, ka viņa visus šos gadus bijusi reālā SIA īpašniece, kuras rokās nonāca gūtā peļņa, norāda LA.

SIA ''Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā'' nomāja no a/s ''Rīgas Centrāltirgus'' teritoriju, kas atrodas Gogoļa ielas tuvumā. Šo teritoriju SIA savukārt iznomāja tirgotājiem, turklāt par krietni lielāku summu, nekā prasītu a/s ''Rīgas Centrāltirgus''. SIA ''Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā'' būtībā bija vienkārši starpnieks, kas tirgotājiem par krietni paaugstinātām summām iznomāja tirdzniecības vietas. Ja Cibuļska oficiāli skaitītos kā uzņēmuma dalībniece, tad a/s ''Rīgas Centrāltirgus'' valdes priekšsēdētājas personā slēgt nomas līgumu nevarētu - viņai būtu jāslēdz līgums pašai ar sevi. Tomēr, kā uzsver LA, iespējams, ka patiesībā šāds darījums tika realizēts.

Cibuļskas dēls palīdzējis mātei kārtot darījumus ar tirdzniecības vietu nomniekiem, jurists Mitins formējis juridiskos dokumentus, bet šoferis gādājis par to, lai no bankas kontiem savlaicīgi tiktu noņemtas dividendes un nogādātas īstajai naudas īpašniecei. Divu gadu laikā šāds bizness devis apmēram trešdaļu miljona latu peļņu, norādīts laikrakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!