Šonedēļ saistībā ar marta sākumā atklāto 6,5 miljonu latu naudas atmazgāšanas shēmu Finanšu policija (FP) Daugavpilī veikusi deviņas kratīšanas trīs uzņēmumiem piederošos birojos, no kuriem vismaz viens ietilpis "Ditton" grupā.
Laikraksts "Dienas Bizness" (DB) raksta, ka vienā no vērienīgākajām – 6,5 miljonu latu - atmazgāšanas shēmām bijis iesaistīts vismaz vien "Ditton" grupas uzņēmums.

FP DB apstiprinājusi, ka viena no trīs uzņēmumu adresēm Daugavpilī bijusi Lāčplēša iela 10, kur atrodas vairākas miljonāriem Eduardam Zavadskim un Vladislavam Drīksnem pilnībā vai daļēji piederoši uzņēmumi. Pēc DB rīcībā esošās informācijas, kratīšana veikta "Ditton" grupai 51% piederošā uzņēmumā SIA "Latgales jumts". Pārējie 49% pieder Zavadskim. Uzņēmuma vadība gan no jebkādiem komentāriem atturējusies.

SIA "Latgales jumts" darbojas celtniecības, jumta segumu un remonta darbu nozarē, norāda laikraksts.

FP jau iepriekš uzsvērusi, ka nelegālajās darbībās ir iesaistīti lieli un pazīstami uzņēmumi un, visticamāk, "Ditton" grupa ir tikai pirmais no tiem. Pagaidām drošības līdzekļi šajā lietā ir piemēroti diviem no sešiem cilvēkiem – Uģim Rēķim un Andim Rozenšteinam, kuri abi ir apcietinājumā.

DB atzīmē, ka jau agrāk bija skaidrs, ka nodokļu un atmazgāšanas shēmas organizatori bijuši aptuveni desmit cilvēki, kas izveidojuši desmit fiktīvas kompānijas, kas reālus darbus nav veikušas. Savukārt ap 100 uzņēmumiem, kuru vidū bijuši Daugavpils uzņēmumi, sadarbojušies ar tiem. Par darījumos apgrozītajiem līdzekļiem no valsts pieprasīta PVN atmaksa un caur organizatoriem plūdusi arī noziedzīga iegūta nauda. Tālāk nauda, vairakkārt mainot, īpašniekus nonākusi bezpajumtniekiem piederošos kontos. Līdz ar to shēmas apgrozījums sasniedza 6,5 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!