Par savas sievas, zobārstniecības klīnikas „Elladent” īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavību apsūdzētais Igors Ivanovs izmeklēšanas laikā centies policistiem iedot „miljonu”, kā arī dižojies ar saviem sakariem Latvijas un Krievijas politiķu un augsta ranga uzņēmēju aprindās, trešdien raksta laikraksts „Diena”.

Jau sākumā Ivanovs cietumā esot bijis pašpārliecināts un bravūrīgs: klāstījis, ka viņam personīgi ir pazīstams Krievijas enerģētikas jomā strādājošais Anatolijs Čubaiss, kā arī kāds „lielais Andris" un „Mareks no vadošas partijas".

Toreizējais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) laikrakstam apstiprinājis, ka ticies ar Ivanova šoferi un miesassargu Arvīdu Vilcānu, kurš slepkavības lietā ir liecinieks. Segliņš apstiprinājis, ka ticies ar Vilcānu, kurš gan „bija piedzēries, raudāja, saruna bija nekāda". Segliņš uzsvēra, ka nevarējis kā ministrs atraidīt cilvēku, kurš vēlējies pastāstīt par nelikumībām. Taču Segliņš noliedza, ka jebkad būtu ticies ar Ivanovu.

Laikraksts arī norāda, ka tiesas process, visticamāk, būs slēgts, jo Ivanovas mīļākajam, citam uzņēmējam Ojāram Grasmanim piemērots procesuāli aizsargājamas personas statuss. Domājams, ka Grasmanis nemaz neieradīsies tiesas sēdēs, jo baidās no Ivanova un jau agrāk pēc Ivanovas lūguma uzturējies ārzemēs.

Jau vēstīts, ka Ella Ivanova tika noslepkavota pagājušā gada janvārī. Slepkavībā apsūdzēti tās pasūtītājs Ivanovs, izdarītājs - Ludvigs Antonovs, , Ivanova biznesa partneris Vitālijs Mamedovs un Ivanova paziņa Asifs Handžanovs - abi par slepkavības atbalstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!