Foto: DELFI
Jūrmalā decembra beigās pazudušais uzņēmējs Jakovs Dubovickis, kas pašlaik atzīts par bezvēsts pazudušo, konfliktējis gan ar savu biznesa partneri, gan bijušo sievu, un policijai ir versijas par iespējamām pret viņu vērstām kriminālām darbībām, trešdien informē laikraksts "Diena".

Arī pazudušā brālis, ilggadējais Latvijas iekšlietu struktūru darbinieks, vēlāk Latvijas pirmais privātdetektīvs Marks Dubovickis uzskata, ka brālis ir nogalināts.

Jakovs Dubovickis 2011. gada 29. decembrī Jūrmalā izveda pastaigā suni, bet mājās neatgriezās. Policija Jakovu izsludinājusi meklēšanā kā bezvēsts prombūtnē esošu, bet nenoliedz, ka ir arī versijas par iespējamām pret viņu vērstām kriminālām darbībām. Jūrmalas policijas iecirkņa priekšnieks Andrejs Civjans "Dienai" atzinis, ka šobrīd nav konkrētu faktu, kas liecinātu par ļaunprātīgu rīcību Dubovicka pazušanā, bet ir nojausmas, ka tāda varētu būt.

Marks Dubovickis "Dienai" pastāstīja, ka viņa brālis pazudis, kad ap pulksten deviņiem no rīta izvedis pastaigā suni. Suns atgriezies mājās viens, un, pārmeklējot apkārtni, pazudušais nav atrasts. Neilgi pirms pazušanas Jakovs Dubovickis stāstījis dzīvesbiedrei par aizdomīgu mašīnu, ko pamanījis vietā, kur parasti laiž suni paskraidīt pa mežu. Toreiz viņam licies, ka tie varētu būt autozagļi, jo, pamanījuši, ka Jakovs Dubovickis viņus ievērojis, mašīnā sēdošie vīrieši uzvilkuši melnas kapuces. Tomēr tagad, kad viņš pazudis, vīriešu klātbūtnei iespējami arī citi skaidrojumi, norāda "Diena".

Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka Jakovs Dubovickis agrāk iesaistījies uzņēmējdarbībā un līdz 2000. gadam bijis direktors kādā uzņēmumā, kas nodarbojas ar valūtas maiņas punktu uzturēšanu un operācijām ar vērtspapīriem. Kopš viņš no tā aizgājis, ziņu, ka pazudušais būtu turpinājis uzņēmējdarbību, nav, tomēr "Dienas" rīcībā esošā informācija liecina, ka viņam bijis ilgstošs konflikts ar bijušo biznesa partneri.

Jakovam Dubovickim bijis arī juridisks konflikts ar bijušo sievu – viņi tiesājušies par ēkas un zemesgabala īpašumtiesībām Jūrmalā, Jelgavas ielā, liecina zemesgrāmatas dati.

Marks Dubovickis ir pārliecināts, ka viņa brālis nogalināts. "Viņu nolaupīja "ar galiem". Man tagad galvenais ir uziet brāļa mirstīgās atliekas, lai varam viņu guldīt zemes klēpī. Saprotu, ka pasūtījuma slepkavības atklāt ir ļoti grūti un pilnīgi neko policijai nepārmetu, bet tai noteikti ir jāstrādā pie šīs lietas. Esmu jau bijis pie visiem priekšniekiem, jo zinu, ka Jūrmalas policija viena pati visu nevar izdarīt. Nezinu par pasūtītājiem, bet kā profesionāls detektīvs redzu, ka izpildītāju rokraksts ir ārkārtīgi līdzīgs advokāta Platača pazušanai," uzsvēris Marks Dubovickis.

1951. gadā dzimušais pazudušais vīrietis ir 178 centimetrus garš un spēcīgas miesasbūves. Viņš bija tērpies melnā sporta jakā ar uzrakstu "Nike", tumši zilās sporta biksēs, zilos sporta apavos un melnā trikotāžas cepurē ar ādas apdari, oficiālajā paziņojumā informē policija. Policija aicina visus, kam par notikušo ir kāda informācija, ziņot uz tālruņa numuriem 67075111, 02, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!