Foto: LETA
Kiprā atrasts nošauts jaunietis no Latvijas, kurš devies pie sava darba devēja, lai atgūtu parādu, puiša ģimene lūdz palīdzību, lai varētu Aleksandru atvest mājās, ceturtdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

26. janvārī jaunietis devās uz Kipru, taču pēc pusotras nedēļas, Aleksandra māte saņēma ziņu, ka dēls atrast miris mežā ar šāvienu galvā. Jaunietis uz Kipru devies, lai no bijušā darba devēja atgūtu 1500 eiro parādu un, iespējams, apspriestu darba turpināšanu.

Māte stāsta, ka saņēmusi tikai izziņu par nāves iestāšanos, taču, lai atpazītu dēlu, netika ne atsūtītas fotogrāfijas, ne arī morgs vēlējās ko uzsākt, kamēr nav saņemts uzdevums no Grieķijas vēstniecības. "Lai atpazītu ķermeni, man ir jābrauc uz vienu pilsētu, pēc tam ar policistiem uz citu, tam visam notiekot bez tulka un vēstniecības pārstāvja," šokēta ir nelaiķa māte.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) informējusi, ka pēc saņemtās informācijas no Kipras policijas, nekavējoties ar Valsts policijas starpniecību informēja radiniekus par puiša nāvi.

AM arī piebilst, ka valsts budžetā nav paredzēti finanšu līdzekļi palīdzības sniegšanai nāves gadījumos, tādēļ radiniekiem pašiem jāsedz saistītie izdevumi par mirstīgo atlieku transportēšanu no ārvalstīm uz Latviju. Ja mirusī persona ir bijusi apdrošināta, noteiktas izmaksas atbilstoši apdrošināšanas līgumā paredzētajam sedz attiecīgā apdrošināšanas kompānija.

Lai atvestu Aleksandra ķermeni mājās, ir nepieciešami apmēram 2500 latu, kuru ģimenei nav, tādēļ tā lūdz atsaukties cilvēkus, kuri spētu palīdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!