Naktī uz otrdienu miris vissmagāk autorallijā Latvija notikušajā negadījumā cietušais skatītājs, piektdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta avīze".
Tukuma rajona policija par šo lietu turpina izmeklēšanu ierosinātā kriminālprocesa ietvaros.

"Šī ir ļoti aktuāla lieta: ņemot vērā sabiedrības pastiprināto interesi, izmeklētājs strādā pastiprinātā režīmā prokuratūras uzraudzībā. Ir radīta liela rezonanse, tāpēc lieta izvirzīta priekšplānā," laikrakstam norādīja Tukuma rajona Kriminālpolicijas priekšnieks Helmuts Lukačovs.

Rrallija "Latvija 2007" pirmajos posmos Tukuma rajona Raudas pagastā, vienai no ekipāžām izlidojot no trases, dažāda smaguma traumas guva trīs cilvēki, raksta laikraksts. Pilota Raimonda Strokša vadītā "Mitsubishi Lancer Evo 9" pēc tramplīna nespēja izņemt ārējo līkumu un izbrauca no trases. Lai gan šajā vietā publikai atrasties nebija atļauts, taču cilvēki drošības apsvērumus bija ignorējuši, un mašīna iebrauca pūlī.

Tukuma rajona policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par notikušo – transporta kustības drošības aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja tā ir izraisījusi smagas sekas. Tukuma policija nepiedalījās rallija apsargāšanā un kārtības nodrošināšanā sacensību laikā. Lukačovs apliecināja, ka cietušā nāve piemērojamo pantu nemaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!