Oktobrī Daugavā noslīkušais Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbinieks nav bijis iesaistīts kriminālprocesā par pasu tirgošanu, laikrakstu "Dienu" informējusi Drošības policijas (DP) preses sekretāre Kristīne Apse–Krūmiņa.
PMLP Personu statusa kontroles departamenta Personu lietu apstrādes nodaļas vadītājs neesot arī pratināts, ceturtdien raksta laikraksts. DP noliedz, ka vīrietim lietā bijis liecinieka statuss.

Oficiālā versija par vīrieša nāves apstākļiem ir pašnāvība, turklāt Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē noraidīja nelaiķa paziņu lokā cirkulējošās baumas par ķieģeli, kas viņam bijis piesiets pie kājām.

Laikraksts jau rakstīja, ka DP izmeklē Latvijas pasu viltošanu, kur starp aizdomās turētajiem ir arī bijušās PMLP amatpersonas, piemēram, agrākā Iedzīvotāju reģistra departamenta direktore Olita Magone. Laikā no 2004. līdz 2005.gadam nelikumīgi izsniegts aptuveni simts pasu, kas tirgotas turīgiem Krievijas un citu NVS valstu uzņēmējiem un viņu ģimenes locekļiem. Laikraksts norāda, ka pasu cena bijusi mērāma desmitos tūkstošu eiro. Apcietinājums kā drošības līdzeklis piemērots divām privātpersonām. Lietā aizdomās turamās personas valsts iestādēs vairs nestrādā.

Pieļauj, ka aizdomās turamo loks vēl augs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!